Nou programa de Turisme de Barcelona per impulsar el turisme científic.
Turisme de Barcelona ha presentat “Barcelona, destí ciència”, un nou programa pensat per promoure el turisme científic a través de la creació de productes científics i tecnològics. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’objectiu de crear nous recursos turístics per tal de diversificar i adequar el relat de Barcelona d’acord amb els atributs de la ciutat. El Consorci presenta, així, tota una nova línia de propostes al voltant de l’oferta turística que té com a eix temàtic la ciència, tecnologia i la innovació, posant el coneixement científic a l’abast del públic visitant i en el marc del Pla 2020-2023 que vol situar Barcelona com a ciutat de ciència a nivell nacional i internacional.
Per això, s’ha creat un programa amb nous continguts al voltant de la ciència, amb productes i experiències turístiques com rutes científiques, visites a espasi i centres, alguns d’ells programats a mida per promoure i donar a conèixer els diferents equipaments de la ciutat.
Per promocionar el programa s’ha fet una estratègia de comunicació per arribar tant a l’interlocutor professional de l’ecosistema científic i dels visitants que assisteixen a congressos mèdics, científics i tecnològics com ISE o l’europeu de Cardiologia, com també al gran públic final que vol venir a Barcelona a passar unes vacances. Per donar visibilitat i internacionalitzar a la nova oferta científica, s’ha fet una campanya amb un vídeo que pretén arribar al públic final segons diferents perfils, a partir dels atractius de la ciutat.
Barcelona, Destí Ciència” presenta 46 llocs d’interès i visites classificades segons cada disciplina. Es tracta en definitiva d’una selecció de punts d’interès que tenen com a denominador comú la divulgació de la ciència, la tecnologia i la innovació. Els museus de ciència, el superordinador més potent de l’Estat espanyol o un teatre anatòmic del segle XVIII són algunes de les propostes. També s’han creat 7 rutes científiques , en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) , per a conèixer el llegat de la ciutat en ciència.
L’oferta al voltant de la ciència es complementa amb una Agenda temàtica , que es podrà consultar a Visitbarcelona i que es va actualitzant a diari, amb tots els esdeveniments i actes que es produeixen a la ciutat al voltant de la ciència i la tecnologia.
Per impulsar la nova proposta turística s’ha creat una targeta o carnet (Card Science) amb descomptes de fins al 50% per a visitar 28 espais o centres científics com ara el Supecomputing Center, la Reial Acadèmia de Farmàcia o la Fundació Ramon Pla Armengol.