Connexió Barcelona – Estats Units

Accions al mercat nord-americà

Global Incentive Summit

Del 9 a l’11 de novembre, el BCB va participar en el Global Incentive Summit (GIS) a Palerm, organitzat per Northstar Meeting Group, els mateixos que organitzen Succesful Meetings University a Nova York cada any. És un esdeveniment que té com a propòsit portar als clients fora del seu entorn “natural” per a trobar proveïdors i destins potencials per als seus esdeveniments.

És un esdeveniment dedicat als Incentius, és a dir el “I” de MICE, on els hosted buyers nord-americans es reuneixen amb destinacions, hotels, DMCs i altres proveïdors internacionals amb oferta per a viatges d’incentius. L’esdeveniment consisteix en cites preestablertes, individuals (one-to-one), amb diverses activitats i oportunitats de networking al llarg dels tres dies.

Hem aprofitat les 20 cites individuals, més 3 recepcions, 2 menjars i una tarda d’activitats, per a vendre, promoure, ensenyar i connectar amb uns 60 clients seleccionats acuradament.

Encara que fa anys que participem en Succesfull Meetings University com a plataforma de promoció i educació del mercat nord-americà sobre el Destí Barcelona, és la primera vegada que el BCB participa en el GIS.

El format és petit, amb només 60 compradors, la qual cosa permet crear un vincle més proper amb el client. A més, a l’estar el client a l’estranger, tan allunyat de la seva vida quotidiana, està més obert a les trobades i intercanvis amb els proveïdors, la qual cosa facilita la connexió entre nosaltres i ens permet compartir a un nivell més profund, encara que sigui per uns dies.

Valorem positivament aquest esdeveniment per a mantenir la nostra presència en el sector dels incentius a Nord Amèrica, mercat imprescindible de l’incentiu i font de grans ingressos tant per a Barcelona com per a resta del món. Així doncs, tenim la intenció de participar a l’edició de 2023, del 8 a l’11 de novembre a Caraveiro, Portugal.

M&I Americas MICE

Seguint amb el nostre enfoc en el mercat MICE Nord Americà, vam participar en el M&I Forum Americas que va tenir lloc al Melia Paradisus de la República Dominicana, del 16-19 de novembre.

Va ser el workshop i esdeveniment de networking amb més compradors nord-americans. En aquesta ocasió, l’esdeveniment no estava enfocat exclusivament en els incentius sinó també en diversos esdeveniments corporatius (convencions, reunions, presentació de productes,…). Vam realitzar 42 cites preestablertes individuals amb diverses activitats i oportunitats de networking.

L’avantatge de reunir més de 300 participants sota el mateix sostre en un ressort és sens dubte evitar qualsevol altra distracció. Va estar ben organitzat, amb la presència d’uns 165 hosted buyers. L’acció va resultar molt positiva. La tipologia de les agències participants en l’esdeveniment va ser variada i la qualitat notable.

Una tendència predominant és el desenvolupament i creixement de la quantitat d’agències que organitzen esdeveniments enfocats a federar equips, amb incentius anomenats “Retreats”, combinant wellness i team building. A més, vam constatar que no es tracta tant d’agències d’incentius ja establertes sinó d’una nova generació d’agències creades amb el propòsit concret d’organtizar “retreats” (experiències) úniques i benefactores per a les empreses/client final.

El client corporatiu busca maneres de cuidar i unir els seus equips. Encara que els equips estan ja acostumats a teletreballar des de fa molts anys, han estat més aïllats encara degut a la pandèmia. Les agències busquen experiències zen natura, activitats unificadores, innovadores i creatives i, si són sostenibles, millor encara.

Finalment, advertim que hi ha una clara demanda de “luxury”, una manera molt clara de comunicar la seva importància a la persona que està convidada a participar en un incentiu, justament el missatge que les empreses necessiten expressar després de dos anys de pandèmia.

A més d’aconseguir molts nous contactes, recuperem unes 4/5 peticions d’esdeveniments de 50 fins a 700 pax, així que continuarem valorant els esdeveniments M&I en el mercat americà per a futures edicions.

Per a més informació: Cecile Dorian – cdorian@barcelonaturisme.com

Compartir

Et pot interessar...