Connexió Barcelona – Estats Units, Canadà i Mèxic

El mercat nord-americà és ara més a prop

Visites Mexico City

9-10 octubre, Mexic DF
El Barcelona Convention Bureau, aprofitant el seu viatge a Las Vegas per a l’IMEX America, va dur a terme una sèrie de visites comercials a la Ciutat de Mèxic durant la setmana del 9 al 13 d’octubre.
Atès que havia passat un temps des de la darrera presència del BCB i Barcelona allà, era important per a nosaltres reconnectar amb la indústria MICE, avaluar el potencial del mercat per a futurs negocis i aprofitar l’oportunitat de trobar-nos amb la indústria local per fomentar futurs acords comercials.

Tot i la forta presència del mercat mexicà a Espanya en l’àmbit turístic, creiem que existeix un potencial significatiu per al creixement en l’organització d’esdeveniments, especialment en l’àmbit dels incentius.
Tot i reunir-nos amb algunes agències que coneixen bé Barcelona i col·laboren amb la ciutat en diversos esdeveniments, hem observat que els mexicans tendeixen a decantar-se per Madrid, per la qual cosa hi ha marge per a la millora en aquest sentit.

Les agències visitades van ser: Grupo MundoMex, Business Travel Consulting (BTC) Americas, BCD M&E, Anfitriones, FCM, Groups 2 Go, Enfoque Turístico, Turismo y Convenciones, Pro Convenciones, Meetings Mexico i, finalment, Incentivos & Convenciones.

Vam tenir l’oportunitat de reunir-nos amb experimentats planificadors d’esdeveniments, així com d’educar equips sobre els destins i els seus atributs. Hem observat que moltes empreses i la indústria en general estan sortint encara de la pandèmia, fet que es reflecteix en la seva precaució a l’hora de realitzar esdeveniments a l’estranger. Els pressupostos segueixen estant restringits i en gran part els esdeveniments es mantenen a Mèxic, la Riviera Maya, Acapulco i Puerto Vallarta. Definitivament, és un mercat que necessitarà més temps per a que la seva economia es recuperi completament, com hem observat a l’IMEX America la setmana posterior.

La nostra percepció també és que falta presència de Barcelona a Mèxic per impulsar potencials negocis per a la nostra ciutat. Potser el mercat MICE mexicà necessita més temps per desenvolupar-se, i hem de aprofitar aquest temps per fer-nos conèixer i prestar més atenció a Mèxic.

IMEX America

17-19 octubre, Las Vegas

L’edició d’enguany d’IMEX America ha resultat ser una de les més notòries fins a la data.
Aquest any, la fira ha atret gairebé 15.000 participants, entre expositors i compradors, amb 5.000 d’ells sent compradors. Es van generar més de 80.000 cites individuals amb compradors, demostrant un significatiu impacte en el sector.
Com hem fet en els darrers anys, el Barcelona Convention Bureau es va unir a la delegació de Turespaña, conjuntament amb 16 membres destacats, incloent-hi hotels com Catalonia Barcelona Plaza, Renaissance Barcelona Fira, Atzavara Hotel & Spa, Le Meridien Barcelona, Hyatt Regency Barcelona Tower, Nobu Hotel Barcelona, Mas Salagros EcoResort, Selenta Group, El Palace Barcelona, Hotel Sofia Barcelona, així com centres de convencions com Fira Barcelona, CCIB – Centre Convencions Internacional Barcelona, i DMCs com A+ SOLUTIONS, b network, Terraevents Spain i Another Konzept.

L’assistència a IMEX ha augmentat un 20% en comparació amb el 2022, però el més destacat ha estat la concreció de negocis reals, amb la presentació de nombroses propostes (RFPs). Ha quedat clar que la indústria ha superat l’ombra de la pandèmia i està reprenent la producció d’esdeveniments.

És plausible considerar que, en aquest moment, tots els esdeveniments que van ser ajornats a causa de la Covid ja s’han dut a terme i les empreses estan llestes per començar a planificar de nou.
El Barcelona Convention Bureau va disposar de dues agendes completes (més de 80 cites) amb pocs “no shows” i una quantitat raonable de sol·licituds d’informació per a propers esdeveniments .
Durant la fira, vàrem participar en un esdeveniment de networking/cocktail amb 25 hosted buyers on va quedar palès, un cop més, el gran interès que hi ha en la nostra destinació i la nostra oferta.

Financial & Insurance Conference Professionals Annual Conference
12-15 novembre, Marco Island, Florida

El Barcelona Convention Bureau va participar per segona vegada a la conferència anual de la FICP (Financial & Insurance Conference Professionals), celebrada del 12 al 15 de novembre a Marco Island, Florida.
Aquest destacat esdeveniment va reunir més de 500 participants, incloent-hi 140 planificadors de reunions de les indústries financeres i d’assegurances.
La conferència va presentar una agenda dinàmica amb diverses sessions educatives, taules rodones i nombroses oportunitats de networking.
Conscients del repte de captar l’atenció de compradors exigents, des del BCB estratègicament vam patrocinar dues sessions de taula rodona, permetent-nos destacar i guanyar una mica més de protagonisme. Aquesta acció, tot i que modesta, va resultar crucial per reforçar les connexions amb els planificadors presents.
La lliçó apresa destaca la importància de mantenir una aproximació consistent i proactiva en aquesta associació, que posseeix un potencial econòmic significatiu per a la realització d’esdeveniments a Barcelona. Construir confiança mitjançant una participació contínua és fonamental, amb l’objectiu final de cultivar relacions comercials duradores i assegurar futurs esdeveniments per a Barcelona.
La participació a la conferència anual de la FICP és notable, especialment tenint en compte la desafiadora proporció de 2 proveïdors per comprador, la qual cosa representa un repte addicional per a tots els involucrats. Molts proveïdors estan dirigint els seus esforços cap a la FICP amb l’objectiu d’abordar aquesta dinàmica competitiva i equilibrar el terreny de joc.
El BCB manté el seu compromís de mostrar l’oferta única de la destinació, fomentar connexions significatives i reforçar l’estatus de Barcelona com a destinació principal per a conferències i esdeveniments en els sectors financer i d’assegurances per tal de consolidar la posició de Barcelona en l’escenari global d’esdeveniments.

Sopar clients NYC

16 novembre, New York

L’esdeveniment de FICP va ser seguit per un acte per a clients a la ciutat de Nova York.
El BCB va orquestrar un sopar per a clients a l’icònic Chelsea Hotel, al cor de la ciutat de Nova York, reunint 12 distingits compradors de destacades agències i principals empreses corporatives directes. Entre els assistents destacats es trobaven representants de Columbia Medicine, AlixPartners, Maritz Global Events (anteriorment Maritz Travel Company i Experient), FCM Meetings & Events (anteriorment cievents), BCD Meetings & Events, McKinney, New York Life Insurance Company, Helmsbriscoe, així com representació addicional de Maritz Global Events i New York Life Insurance Company.
La vetllada va començar amb una presentació de Barcelona i la seva oferta MICE, destacant l’atractiu i el potencial de Barcelona com a destí per a esdeveniments corporatius. Aquesta sessió informativa va ser seguida per un sopar, proporcionant una plataforma ideal per fomentar connexions més estretes amb els nostres clients. L’entorn íntim va permetre temps valuós per conversar i establir les bases per a futures col·laboracions.

Fam trip USA post-IBTM

30 novembre – 3 desembre, Barcelona

En motiu d’IBTM hem organitzat un post Fam Trip on hi ha participat un total de 4 agències d’Estats Units més 1 de Canadà. Professionals clau de la indústria, han pogut conèixer de primera mà, part de l’oferta MICE. Durant el programa de 3 nits a Barcelona, hem destacat i ressaltat la diversitat i atractius de Barcelona junt amb el seu territori per atraure esdeveniments corporatius alhora que hem facilitat trobades i connexions directes amb els membres participants. Com sempre agrair molt especialment la col·laboració de: Melià Barcelona Sarrià, Palau de Congressos, CCIB, Mirador Torre Glòries, The Hoxton Poblenou, Marina Port Vell, Hotel Arts Barcelona, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Casa Batlló, Torre d’Alta Mar, W Barcelona, Recinte Modernista Sant Pau i Cellers Torres.

Per a més informació: Cecile Dorian – cdorian@barcelonaturisme.com

Compartir

Et pot interessar...