Un model d’economia circular i inclusió social que beneficia les comunitats locals
Després d’una pausa forçada per la pandèmia, GSMA ha reprès el Projecte Donation Room per al 2024, una iniciativa que va començar el 2016 amb l’objectiu de reaprofitar els materials i el mobiliari sobrant del Mobile World Congress (MWC). Aquesta acció no només promou una economia circular, sinó que també minimitza l’impacte ambiental de l’esdeveniment.
El Projecte Donation Room permet que materials diversos, com les 570 peces de mobiliari recuperades aquest any, siguin reutilitzats en benefici de la societat. En total, s’han recuperat 5 tones de materials que es destinaran a persones usuàries de serveis socials o a projectes socials i culturals a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat.
Aquesta iniciativa fomenta la sostenibilitat ambiental i, alhora, empodera les persones en risc d’exclusió social, facilitant la seva transició cap al mercat laboral convencional.
El projecte és gestionat per la Fundació Formació i Treball amb la coordinació de l’Ajuntament de Barcelona, GSMA i el Consorci de Turisme de Barcelona. Hi participen 25 treballadors, dels quals 13 formen part de programes d’inclusió social de Formació i Treball, obtenint així formació i oportunitats laborals valuoses.
Aquest any, els articles donats s’han guardat en dos magatzems ubicats a Sant Andreu i al Parc de la Remunta, des d’on s’han redistribuït a entitats socials, escoles i centres comunitaris, donant suport directe a les comunitats locals.
El MWC Barcelona, que enguany va atraure més de 101.000 assistents entre el 26 i el 29 de febrer, és reconegut no només per la seva importància en el món de la connectivitat, sinó també pel seu compromís amb la sostenibilitat. Des de fa deu anys, està certificat com a neutre en carboni, i ha rebut quatre reconeixements del Guinness World Records com l’esdeveniment comercial neutre en carboni més gran del món. El programa mediambiental de GSMA se centra en cinc àrees clau: energia, productes i residus, alimentació i residus alimentaris, logística, i viatges i allotjament, treballant per minimitzar l’empremta ambiental del MWC.
El Projecte Donation Room de GSMA és un excel·lent exemple de com els grans esdeveniments poden incorporar pràctiques sostenibles i inclusives. Amb la seva tornada aquest 2024, no només es redueix l’impacte ambiental del MWC, sinó que també es proporciona un suport essencial a les comunitats locals i es creen oportunitats per a les persones en risc d’exclusió social. Així, el MWC Barcelona continua sent un referent global en tecnologia i connectivitat, i també en responsabilitat social i mediambiental.
Per a més informació: bcb@barcelonaturisme.com