Connexió Barcelona – Nord Amèrica

Accions comercials al mercat americà

Roadshow USA (Chicago, Atlanta, Nueva York), 15-19 juliol

La 6a edició del Roadshow del Barcelona Convention Bureau (BCB) a Nord-Amèrica es va celebrar a Chicago, Atlanta i Nova York, amb la participació de 9 membres del BCB, incloent-hi dos de la província:

Hotels 5*: Almanac Barcelona, Mas Salagros, Torre Melina Gran Melià
Hotels 4*: NH Collection Constanza, Món Sant Benet, Tembo Barcelona
DMCs: A+ Solutions, KT Events, Spanish Heritage

Enguany, en col·laboració amb els nostres representants a Nord-Amèrica, Arena Destination Marketing, el BCB va implementar estratègies clau per atreure compradors nord-americans. Els esdeveniments de networking van incloure una activitat de ice breaking, que va facilitar un ambient distès per a l’intercanvi d’idees, seguida d’un sopar que va destacar tant la gastronomia local com l’espanyola, reforçant l’atractiu de Barcelona com a destinació culinària.

Per captar l’atenció dels organitzadors de reunions i incentius, vam dissenyar una activitat immersiva centrada en els “5 sentits de Barcelona“, on els assistents van participar en reptes temàtics a cada taula, atesa per dos membres participants. Aquestes experiències sensorials van ajudar a crear una connexió més profunda amb la destinació, oferint una visió única de tot el que Barcelona pot oferir en termes de creativitat i personalització d’esdeveniments.

Resultats clau:
• 45 reunions amb clients a les tres ciutats
• 846 clients contactats durant el procés d’invitació
• 64,3% d’assistència
• Connexions significatives amb clients clau del sector de reunions i incentius

La promoció de Barcelona com a seu d’esdeveniments MICE va ser un èxit, amb esdeveniments que es van destacar per la seva originalitat i per la capacitat de crear experiències memorables. La interacció personal va permetre als representants locals mostrar la capacitat de la ciutat per gestionar grans esdeveniments. De cara al futur, es preveu una major inversió en la qualitat del contingut per continuar atraient compradors internacionals.

Jornades inverses Mèxic a León (Spain Convention Bureau), 18-20 setembre

El Barcelona Convention Bureau (BCB) va participar en les Jornades Inverses organitzades pel Spain Convention Bureau en col·laboració amb Turespaña i l’OET de Ciutat de Mèxic.

L’esdeveniment, celebrat del 18 al 20 de setembre a Lleó, va reunir 12 agències i meeting planners del sector MICE de Mèxic, tots compradors de nivell alt amb un gran potencial per atreure esdeveniments a Barcelona.

El BCB es va unir al grup a Lleó, on va participar en reunions individuals amb els compradors, a més d’activitats de networking i team building. Durant el taller, ens vam centrar en destacar la nostra funció com a connector entre els organitzadors d’esdeveniments i els nostres diversos membres i proveïdors en la indústria MICE. Aquest enfocament permet als compradors accedir a una àmplia gamma de serveis i ofertes úniques que Barcelona pot proporcionar.

Els clients mexicans se senten molt connectats amb Espanya per l’afinitat cultural compartida, com ara l’idioma i la gastronomia. No obstant això, molts desconeixien el suport que un convention bureau com el nostre pot oferir en termes de connexió amb proveïdors i recursos locals. En les reunions one to one, vam subratllar la importància que el BCB actua com un pont, facilitant l’accés als nostres membres i recursos que poden enriquir els seus esdeveniments.

També van sorgir alguns reptes, com els costos i la manca de connexió aèria directa entre Mèxic i Barcelona, factors que limiten les decisions d’alguns compradors. No obstant això, l’interès creixent per explorar noves oportunitats a la nostra ciutat és clar. Es va detectar un interès significatiu en la planificació d’esdeveniments futurs a Barcelona, tot i que serà crucial continuar cultivant aquestes relacions.

InVOYAGE, Luxury Incentives & Events (Mikonos), 27-30 setembre

El Barcelona Convention Bureau (BCB) va participar a InVoyage Luxury MICE 2024, un esdeveniment de networking global exclusiu que va tenir lloc a Mykonos del 27 al 30 de setembre.

En aquesta edició, vam comptar amb uns 260 participants de tot el món, incloent-hi uns 130 hosted buyers. El BCB va mantenir 26 reunions amb clients, principalment d’agències líders en viatges d’incentius de luxe, en la seva majoria del mercat nord-americà.

InVoyage té la reputació de convocar compradors altament qualificats. Els participants es van destacar per ser líders seniors i responsables en la presa de decisions a les seves respectives agències.

L’esdeveniment, celebrat als hotels de la col·lecció Myconian, va oferir una oportunitat ideal per mantenir converses estratègiques i establir relacions comercials clau.

InVoyage va combinar de manera equilibrada el networking, reunions 1-a-1 i tallers creatius en un entorn propici per a l’intercanvi d’idees i noves col·laboracions.

Per a més informació: Cécile Dorian – cdorian@barcelonaturisme.com

Compartir

Et pot interessar...