37a Copa Amèrica de Vela

Barcelona com a teló de fons

Emirates Tean New Zealand&Luna Rossa Prada Pirelli-@ACE Studio Borlenghi
INEOS Britannia-@COS36 Studio Borlenghi
New York Yatch Club American Magic3-@COR36 Studio Borlenghi

Considerada la competició de vela més important del món és també la més antiga de la història (1851). Els Jocs Olímpics moderns s’inicien en 1896. La Copa Amèrica és una competició internacional entre embarcacions de vela que representen a un club nàutic i a un país. Els diferents equips competeixen per la famosa copa de plata: Nova Zelanda, el Regne Unit, Itàlia, Suïssa, els Estats Units i França.

L’equip guanyador conserva la copa fins que un altre equip el desafia i es veu obligat a defensar-la. La denominació Copa Amèrica (America’s Cup) ve del nom de la goleta “America” que va guanyar la primera edició de la regata.

Això és la Copa Amèrica de Vela i, enguany, l’equip guanyador ha decidit no celebrar la competició al seu país (Nova Zelanda) apostant per Barcelona. Una oportunitat única per a veure navegar, des de la mateixa platja de Barcelona, a aquestes ràpides embarcacions d’alta tecnologia, conegudes popularment com “els Fórmula 1 de la mar”, i visitar les bases dels equips en el Port de Barcelona.

Encara que la competició tindrá lloc el 2024, a partir de juny de 2023 es podran veure als equips entrenant a la ciutat. Com a novetat, l’edició de Barcelona comptarà amb la celebració de la primera Women’s America’s Cup, al costat de la Youth America’s Cup. Amb la participació d’un equip espanyol, el SailTeamBCN.

Per a més informació: https://www.americascup.com/es/37th-americascup-barcelona

Compartir

Et pot interessar...